zondag 1 september 2013

Het is genoeg geweest...Ik had het kunnen weten : het was te mooi om waar te zijn. Meestal kies ik voor eenvoud en degelijkheid en laat ik me niet zo gauw verleiden door reclamebeloftes of een mooie verpakking, noch door producten die met allerlei, meestal overbodige, gesofisticeerde snufjes zijn uitgerust. Behalve dan die ene keer, toen ik bij het ontwerp van mijn blogpagina's voor de "dynamic views" ging. Toch zag het er bij aanvang nochtans allemaal erg stijlvol uit. Maaaarrrrr,

... Màààààànden heb ik me geërgerd aan die twee blogs, waarop ik mijn foto's en tekeningen publiceer. De ene keer veranderden de basiskleuren van de lay-out van zacht rood naar pikzwart, wat onopvallend de waarneming van mijn foto's en tekeningen beïnvloedde. Een volgende keer lukte het me niet om een voorbeeld te krijgen van mijn publicaties, zodat ik achteraf nog steeds allerlei zaken diende aan te passen wanneer de foto of tekening al gepubliceerd was. Vaak ook kon ik mijn eigen reactieruimte niet in, om te antwoorden op de berichtjes van mijn lezers, zodat uiteindelijk niemand nog reageerde ... Zelfs ving ik op dat mensen in bepaalde gevallen gewoon niet eens kónden reageren. Kortom het blogontwerp, dat door Blogger als "dynamic views" wordt aangeprezen en er aanvankelijk wel erg verleidelijk uitziet, is helemaal niet zo dynamisch als wordt voorgesteld. Integendeel het blokkeert voortdurend, zodat zelfs de "view" uiteindelijk niet langer bevredigd.

Daarom heb ik de voorbije dagen - en gelukkig werden het geen weken - trachten terug naar een eenvoudigere versie over te schakelen. Of dat kon wist ik bij aanvang van de werken nog niet, want ik had gemerkt dat sommige delen van die blogs elkaar overlapten, iets wat bij de huidige lay-out niet bestaat.
Ik heb uiteindelijk maar de koe bij de hoorns gevat en gedacht : ach, lukt het me niet om daar een aanvaardbare oplossing voor te bedenken, dan koppel ik toch gewoon twee nieuwe pagina's aan mijn Stek, en haak ik beide dwarsliggers er doodeenvoudig af. Maar het bleek niet nodig.

Jullie kunnen het resultaat al meteen gaan bekijken. Ik heb het heel bewust sober gehouden, zodat alle aandacht naar de foto's en tekeningen gaat en niet naar de vormgeving van het blog. Op twee dagen tijd kreeg ik uiteindelijk het hele zootje dan toch weer op zijn pootjes. Ik ben tevreden met het resultaat. Enneuh... wat denkt u ervan?


Een groet van "Dauw-met-niet-langer-de-handen-in-het-haar", klaar voor het nieuwe schooljaar.12 opmerkingen:

 1. Zowel de foto's als jouw beeldende werk doen mij iets. Ik zie zorgvuldigheid, tederheid en aandacht. Het prachtigste wat er is, is zelf mooie dingen maken. En dat kun jij blijkbaar als geen ander!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is heerlijk om hier een poosje te verpozen, prachtig in woord en beeld. Maar er is een grens aan wat een mens aan mooiigheid kan verdragen, wil hij aandachtig blijven. Wat een straf, ik zal vaker terug moeten komen... ;-) Maar zonder gekheid, ik vind dit een bijzonder inspirerend blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net als jij van mijn blog heb ik genoten van jouw reactie. Een mens zou er van gaan blozen. Dank je mokumsmeisje.

   Verwijderen
 3. Fijn Dauw
  Het was inderdaad nogal ingewikkeld geworden.
  Er gaat niks boven eenvoud
  Het is overigens ook een mooie achtergrond nu we het toch over de schoonheid van van je blog hebben...
  Prachtig die kleuren en mysterieuze sfeer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed dat je het ook over de achtergrond van deze pagina hebt, Svara ik was even van plan om ze net als mijn fotopagina en mijn beeldend werk ook in het wit te zetten. Misschien stel ik dat dan toch maar nog eventjes uit
   ;-)

   Verwijderen
 4. jij kan vers aan het nieuwe schooljaar beginnen dauw met een rustig gemoed, het ziet er erg fraai uit:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's een hele geruststelling, dank je wel klaproosje, voor jouw bemoedigende reactie.

   Verwijderen
 5. Ik vind het mooi! Rustig... goed te lezen en te volgen, dus... Complimentje!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Wondelgijn, dat zal ik in m'n knuffeldoos bewaren ...

   Verwijderen

Lieve bezoeker,

Krabbel hier maar uw gedacht neer.
Ik kan altijd iets bijleren.

Alvast bedankt en nog een prettige dag gewenst.

- Dauw -