woensdag 7 maart 2018

Vanitas vanitatum

“  Two possibilities exist : 
either we are alone in the Universe or we are not. 
Both are equally terrifying.


Deze week las ik op twee totaal verschillende momenten en los van elkaar, deze zogenaamde "wijze (?) woorden" (ze werden door degene die ze citeerde inderdaad als dusdanig omschreven), en beide keren wrong er wat vanbinnen in mij.


Ik vind vooral mensen die dít als "wijze" woorden omschrijven "beangstigend". Wat heet tegenwoordig "wijs", denk ik dan? En wie ZIEN zij dan als "WIJ"? 
Menen zij dat zij de aarde zelf representeren, met alles erop en eraan? Dat zij zelf vogels, bomen, bloemen, vissen, beren, varkens, wolven, insecten, ja zelfs bacteriën en virussen zijn? 


Hoe kan iemand die twijfel opperen dat we, al was het maar één seconde, "alleen" zijn in de kosmos?
Alle leven zit verdraaid onder onze neus en dàt schijnen dit soort mensen klaarblijkelijk nog niet eens op te merken laat staan waardig te keuren.
Hoe zouden zij dan op een andere planeet "leven" herkennen en welk verschil zou dat voor hen maken zij het misschien dat ze hopen van deze wezens de oplossing voor alle problemen  te zullen krijgen? Begrijpe wie begrijpen kan. Het lijkt me de angst zelf die hun brein regeert.
Hoe ver zijn zij met hun bewuste en denkende geest al heen en lam gelegd door die angst?

We kwamen zelfs niet in ons eentje of alleen op deze wereld. Elk van ons kwam uit een allesomvattend warm (moeder-) lichaam dat na onze geboorte plaats maakte voor een ons omringende moeder natuur... We zijn en worden door de zorgzame Aarde gedragen en verdragen ; "onbewust liefdevol" want omsloten met een nog steeds (maar voor hoe lang nog?) perfecte atmosfeer om ons in een paradijs te kunnen wanen, maar sommigen lijken zich hier duidelijk niet bewust van te zijn : ze richten hun blik liever verderop naar ergens daarboven of daarbuiten terwijl we hier lekker doorgaan met het verder verzieken van  onze eigen omgeving ... 

Mochten we ons écht bewust zijn zoals we toch zo graag beweren, dan zouden we ook bij machte zijn dìt gegeven ten volle te beseffen en weten dat al ons huidige streven tégen ons welzijn en onszelf als mens is gericht. Dat het tegenwoordig eerder zó is dat, hoe minder we zouden ingrijpen en willen bezitten of beheersen, hoe mooier de aarde weer zou kunnen worden. Elk van ons zou daartoe horen bij te dragen door het loslaten van onnodige verworvenheden. Want als we daartoe niet bereid zijn dan hebben we de strijd op voorhand al verloren...
Hoe meer we zouden minderen, hoe beter het zou zijn voor zij die na ons verder moeten met wat we achterlaten.
Wij zijn niet God, noch de natuur zelf, we zijn slechts een overmoedig om niet te zeggen "hoogmoedig" minuscuul deeltje ervan met een rechtevenredig soort zelfbewustzijn en een onnoemelijke hebzucht.
Laat ons dat (zelf-)bewustzijn asjeblief zinnig en in het belang van het geheel gaan gebruiken, en niet uitsluitend voor onszelf.
Wees gerust... de aarde kan perfect zonder de mens verder, maar dat is omgekeerd zeker niet het geval!!! Misschien ware het dan ook niet slecht mochten we eerst alle medebewoners van deze aarde - en ik doel hier zeker niet enkel op de mens maar op àlles wat leeft - iets beter trachten te begrijpen alvorens te speuren naar buitenaards leven.
Er is nog zoveel hier op onze eigenste planeet dat we totaal niet begrijpen... Als we nou dààr al eens mee begonnen?🌱🌱🌱

4 opmerkingen:

 1. Ik werd drie jaar geleden gescheiden van mijn man. Er was geen communicatie tussen ons. Ik werd door families en vrienden geadviseerd om los te laten, het huwelijk te vergeten en verder te gaan met mijn leven. Ik wilde niet met iemand anders trouwen, want diep van binnen hou ik nog steeds van mijn man, ik had zoveel pijn en verward, totdat ik online een getuigenis las over hoe Drigbinovia een gebroken huwelijk herenigde met de hulp van zijn liefdesbetoverende krachten. Ik bleef zoveel getuigenissen lezen over hoe hij hielp de echtscheiding te stoppen en ex-geliefden van mensen terug te brengen, en mijn geloof werd vernieuwd. Ik moet onmiddellijk contact opnemen met Drigbinovia, een paar minuten later antwoordde hij mij en gaf ik instructies over wat ik moest doen, nadat hij twee dagen later aan de vereiste vereiste had voldaan, nadat hij de betovering had gecommuniceerd tussen mij en mijn man. om hem te vergeten en te vergeven. Mijn relatie is nu in balans en mijn man bleef elke dag van me houden. Zijn spreuken werkten geweldig en onze relatie is nu sterker dan voorheen, en niets kan ons weer scheiden Ik bezocht zoveel websites op zoek naar hulp, het was hopeloos, totdat ik in contact kwam met Drigbinovia, de echte man die me hielp mijn gebroken huwelijk te herstellen als je hebt een soortgelijk probleem in je huwelijk, je wilt dat je man of vrouw weer van je houdt, je hebt iemand van wie je houdt en je wilt dat hij of zij in ruil daarvoor van je houdt, je hebt een uitdaging in je. Drigbinovia spell templet is de oplossing en antwoord op uw probleem, neem vandaag nog contact met hem op via Email.doctorigbinovia93@gmail.com, u kunt hem ook bellen of hem toevoegen op Whats-app +2348144480786 dingen als vanzelfsprekend beschouwen en het zal van u worden afgenomen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sometimes, dear Dauw, ... sometimes I wish you were blogging in English.
  Alternatively, I wish my Dutch were better. ;-)
  I hope you are well, Milady.
  The peace of the night.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I believe there's no such thing as coincidence =]
   So, dear Sean, surely the hand of faith must be involved, as I didn't open this blog since 2018...
   Today I suddenly felt the urge to look at it, and guess what? The first thing I saw was your reaction of only a fortnight ago.
   Hope you're as well as I am... Concidering the situation of the world nowadays, we should be even more gratefull for that.

   Concerning my blogging in Dutch... Unfortunately to express myself correct, on issues like this, I'm afraid my English isn't sufficient. So I rather prefer to use my mother tongue, though I would like to fulfill your wish with all my heart. (As a child I dreamed of being a magic fairy ;-) despite I grew up as an ordinary human).
   But maybe https://www.laudius.be/ can be of help? (Just teasing)
   Anyway, thank you so much for leaving a sign of your presence.
   Hope to read you more often.
   Stay well and take good care.

   Dauw


   Verwijderen
  2. What a lovely surprise on the first day of spring, Dauw!
   I am so glad you are well and hopefully happy.
   As soon as I am able to overcome my laziness, I shall send an email to the address offered on your "official" blog, where I learned that you were in Kassel and thus not too far from my home. ;-)
   Until then, take care and be kind to yourself.
   My good thoughts are with you.

   Verwijderen

Lieve bezoeker,

Krabbel hier maar uw gedacht neer.
Ik kan altijd iets bijleren.

Alvast bedankt en nog een prettige dag gewenst.

- Dauw -